Tattooverzoring

Gefeliciteerd met jou nieuwe tattoo, je tatoeage is door mij voorzien van een aan zichzelf klevende folie, deze dien je na een aantal uur te verwijderen.

volg hierna het advies van mij:

- Was je handen altijd voor het aanraken van de folie, dit doe je met een hypoallergene,milde zeep (pompflacon,geen zeepblok).

- Verwijder voorzichtig de folie en gooi deze direct in de prullenbak. Heb je inkt of creme aan je handen? Was deze dan opnieuw.

- Spoel altijd de zeep zorgvuldig maar grondig af.

- Droog de tatoeage door te deppen met schoon keukenpapier (gebruik deze rol dan hierna alleen voor de tatoeage),een zachte doek die geen pluisjes       achterlaat, of laat het lucht drogen.

- Na het drogen van de tatoeage smeer je deze (met schone handen) in met een hypoallegene aftercare zalf die aangeraden is door mij.

- Hierna voorzie je de tatoeage opnieuw van een schoon stuk huishoudfolie, gebruik het eerste deel van de folie niet rechtstreeks op de tatoeage.

- Herhaal voorgaande stappen tweemaal per dag gedurende 2 a 3 dagen. Hierdoor zal de tatoeage genezen met een zachte, langzaam loslatende     huidlaag met minder kans op korstvorming.

- Herhaal het proces van de tatoeage wassen en insmeren 2 tot 3 keer per dag tot de huid hersteld is (gemiddeld 2 á 3 weken). Zorg dat je altijd schone   handen hebt en dat de tatoeage niet uitdroogt tijdens de genezing, smeer frequent dunne lagen aftercare zalf.

Tijdens de genezing is het belangrijk op de volgende dingen te letten:

- Ga niet in bad, zwemmen of naar de sauna tot je tatoeage genezen is.

- Blijf uit direct zonlicht gedurende 2 maanden. Indien dit niet lukt kun je na de genezing de tatoeage voorzien van een zonnebrandcrème met hoge   beschermingsfactor.

- Draag altijd schone kleding over de tatoeage gedurende de genezing.

- Blijf van de tatoeage af, ga niet krabben indien het jeukt of er velletjes loskomen.

- Huiddesinfectiemiddelen kunnen een goede genezing in de weg staan, antibiotica kan allergieën opweken of reietentie opwekken voor antibiotica.   Gebruik dit enkel op advies van een arts.